Φροντίδα Άνοιας / Alzheimer

Η Άνοια είναι μια διαταραχή που επηρεάζει το σύνολο των γνωστικών λειτουργιών του εγκεφάλου.
Η Άνοια τύπου Alzheimer είναι μια νευρολογική εκφυλιστική ασθένεια που επιδρά σταδιακά στην καθημερινότητα του ατόμου και επιβαρύνει, όχι μόνο τον ίδιο τον πάσχοντα, αλλά και το οικογενειακό του περιβάλλον που αρχικά τουλάχιστον, αναλαμβάνει να τον φροντίσει.
Η Νόσος Alzheimer επηρεάζει τη μνήμη, τη συμπεριφορά και τις νοητικές λειτουργίες.

Στη BIOAXIS Homecare γνωρίζουμε τις δυσκολίες και βρίσκουμε τους κατάλληλους φροντιστές.

Τι Πρέπει να Γνωρίζετε

Ενώ επί του παρόντος δεν υπάρχει θεραπεία για τη νόσο του Αλτσχάιμερ, υπάρχει φροντίδα και υποστήριξη. Πιστεύουμε ότι η σωστή προσέγγιση φροντίδας μπορεί να βοηθήσει το αγαπημένο σας πρόσωπο να διατηρήσει μια υψηλή ποιότητα ζωής ακόμη και αν αντιμετωπίζει απώλεια μνήμης. Η παραμονή στο οικείο περιβάλλον του σπιτιού μπορεί να κάνει τους ηλικιωμένους με Αλτσχάιμερ ή άνοια να νιώθουν ασφαλείς και αγαπητοί.

Στη BIOAXIS Homecare οι φροντιστές μας είναι ειδικά εκπαιδευμένοι στη φροντίδα ατόμων με άνοια και, ιδιαίτερα, νόσο Αλτσχάιμερ. Επειδή κατανοούμε τις πολλές μοναδικές προκλήσεις και πώς να διαχειριστούμε καλύτερα τα συμπτώματα που συνοδεύουν την άνοια, μπορούμε να συνεργαστούμε αποτελεσματικά με το αγαπημένο σας πρόσωπο για να βελτιστοποιήσουμε τις διατηρημένες ικανότητες και να βελτιώσουμε την ασφάλεια

Τρόπος Ζωής

Ο υπεύθυνος φροντίδας της BOAXIS Homecare έρχεται στο σπίτι γνωρίζει εσάς και τον ασθενή με στόχο να εντοπίσει όλες τις ιδιαιτερότητες και απαιτήσεις που υπάρχουν βάση του σταδίου της νόσου.

Ανάγκες στο Σπίτι

Μαζί με την προσωπική φροντίδα του ασθενή μπορεί να υπάρχουν ανάγκες για παρακολούθηση της φαρμακευτικής αγωγής , μεταφοράς σε ιατρούς δημιουργίας ιατρικού φακέλου κ.α

Εξειδίκευσή

Η BIOAXIS Homecare αναλαμβάνει να σας βρει τον κατάλληλο φροντιστή με εξειδίκευση και εμπειρία στη νόσο ώστε ο αγαπημένος σας να έχει την καλύτερη φροντίδα που μπορείτε να του παρέχετε.

Γιατί BIOAXIS Homecare;

Είμαστε εδώ για να διασφαλίσουμε ότι όλο το άγχος που σχετίζεται με την εύρεση των κατάλληλων φροντιστών στο σπίτι θα μετριαστεί επειδή ξέρουμε ότι δεν ψάχνουμε μόνο φροντιστή ή γηροκόμο άλλα έναν άνθρωπο που θα μπει στην οικογένεια σας.

Ο υπεύθυνος φροντίδας στης BIOAXIS Homecare έρχεται στο χώρο σας δωρεάν για να αξιολογήσετε μαζί τις ανάγκες. Στην BIOAXIS Homecare σας προσφέρουμε άμεσα λύση και είμαστε δίπλα σας κάθε μέρα.

Ξέρουμε καλά ότι δε θα βάζαμε κάποιον ξένο στο σπίτι μας το ίδιο εξασφαλίζουμε και σε εσάς.

  • Γνωρίζουμε όλους τους φροντιστές προσωπικά
  • Έχουμε συστάσεις και βιογραφικά
  • Εκπαιδεύουμε τους φροντιστές μας ανάλογα με το περιστατικό και τις ανάγκες σας
  • Σας διασφαλίζουμε ποιότητα υπηρεσιών και άμεση αντικατάσταση προσωπικού
  • Σας παρέχουμε συμπληρωματικές υπηρεσίες για να καλύψουμε ακόμα και τις πιο μικρές σας ανησυχίες

Το τηλεφωνικό κέντρο της BIOAXIS 2106107000 λειτουργεί 24 ώρες καθημερινά και είναι στη διάθεση σας να σας βοηθήσει σε οποιαδήποτε απορία ή πρόβλημα αντιμετωπίζετε όπως για παράδειγμα αν ψάχνετε γιατρό, νοσηλευτή, ασθενοφόρο ή ότι άλλη πληροφορία χρειάζεστε.

Στην BIOAXIS Homecare η αποστολή μας δε σταματά στην εύρεση φροντιστή αλλά με όλες της ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΝΕΕΣ ΓΕΝΙΑΣ και το 24ωρο τηλεφωνικό κέντρο είμαστε διπλά σας για κάθε ανάγκη που μπορεί να προκύψει.

γνωρίζουμε όλους τους φροντιστές προσωπικά

έχουμε συστάσεις και βιογραφικά

εκπαιδεύουμε τους φροντιστές μας ανάλογα με το περιστατικό και τις ανάγκες σας

σας διασφαλίζουμε ποιότητα υπηρεσιών και άμεση αντικατάσταση προσωπικού

σας παρέχουμε συμπληρωματικές υπηρεσίες για να καλύψουμε ακόμα και τις πιο μικρές σας ανησυχίες

Συχνές Απορίες για τη Νόσο Alzheimer

Έχουμε συλλέξει για εσάς μερικές από τις πιο συχνές απορίες που δεχόμαστε από τους πάσχοντες και τα συγγενικά τους πρόσωπα.

Σε πολύ λίγες περιπτώσεις η άνοια εμφανίζεται ως αποτέλεσμα άλλου υποκείμενου σωματικού νοσήματος, όπως μιας βαριάς ενδοκρινοπάθειας (υποθυρεοειδισμός) ή της έλλειψης από τον οργανισμό συγκεκριμένων βιταμινών και ιχνοστοιχείων. Η άνοια μπορεί επίσης να αποτελεί σύμπτωμα όγκων του εγκεφάλου ή να είναι αποτέλεσμα τοξικής δράσης στον εγκέφαλο ουσιών όπως το αλκοόλ ή διαφόρων φαρμάκων (ηρεμιστικά και παλαιά αντικαταθλιπτικά και αντιυπερτασικά φάρμακα).

Η άνοια πλήττει κατά κύριο λόγο άτομα άνω των 65 ετών, όμως περίπου το 5% των ατόμων με διάγνωση άνοιας, είναι ηλικίας 40 έως 65 ετών. Η άνοια πρώιμης έναρξης, όπως είναι ο όρος που χρησιμοποιείται για αυτές τις περιπτώσεις, έχει σημαντικές κοινωνικοοικονομικές προεκτάσεις για τις οικογένειες των πασχόντων, αφού όταν εμφανίζονται τα πρώτα συμπτώματα, τα άτομα βρίσκονται ακόμη σε παραγωγική ηλικία, με οικογένεια, ανήλικα παιδιά και σημαντικές οικονομικές υποχρεώσεις.

Από την έναρξη των συμπτωμάτων της άνοιας, μέχρι τα τελικά στάδια, μεσολαβούν κατά μέσο όρο 12 χρόνια. Τα στάδια εξέλιξης είναι τρία, το ήπιο, το μεσαίο και το προχωρημένο, στο οποίο ο πάσχων είναι απολύτως εξαρτημένος, αδρανής και ανίκανος να επικοινωνήσει με το περιβάλλον του.

Η μεγαλύτερη πηγή υποστήριξης και βοήθειας για τον Έλληνα ασθενή με άνοια είναι η οικογένεια του. Μπορεί όμως και να είναι η μεγαλύτερη πηγή πίεσης για αυτόν λόγω έλλειψης γνώσης. Συχνά ένας συγγενής επωμίζεται την φροντίδα του ατόμου με άνοια και δέχεται αρκετή πίεση από τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας. Χρήσιμη είναι μία οικογενειακή συνάντηση ώστε να κατανοηθεί η ασθένεια από όλους και να συζητηθεί το θέμα της φροντίδας του ασθενή.

Μπορούμε να σας Προσφέρουμε

Έλεγχος Φροντίδας

Ο υπεύθυνος φροντίδας BIOAXIS Homecare κατόπιν συνεννόησης μαζί σας πραγματοποιεί τακτικούς ελέγχους στο σπίτι για να δει την ποιότητά των υπηρεσιών που προσφέρονται από τον φροντιστή καθώς και την γενική εικόνα του αγαπημένου σας και του χώρου.

Οργάνωση Φαρμακευτικής Αγωγής

Σε συνενόηση με το θεράποντα Ιατρό σας νοσηλευτικό προσωπικό της BIOAXIS Homecare ερχεται στο χώρο σας και οργάνωνη τη φαρμακευτική σας αγωγή.

Νοσηλευτικές Υπηρεσίες

Απλές αλλα και δύσκολες νοσηλευτικές υπηρεσίες γίνονται στο χώρο σας από νοσηλευτές μας με ένα μόνο τηλεφώνημα.

Κλείστε σήμερα ΔΩΡΕΑΝ τη συνάντηση σας με τον υπεύθυνο φροντίδας της BIOAXIS Homecare

Ερχόμαστε χωρίς καμία δέσμευση στο χώρο σας να συζητήσουμε & να εντοπίσουμε τις ανάγκες σας

Είμαστε συνεχώς δίπλα σας για να βρούμε την ιδανική λύση.

Συμπληρώστε τα στοιχεία επικοινωνίας σας και εμείς αναλαμβάνουμε τα υπόλοιπα!