Φροντίδα Τελικού Σταδίου - Ανακουφιστική Φροντίδα

Φροντίδα Τελικού Σταδίου – Ανακουφιστική Φροντίδα
Αξιοπρέπεια μέχρι το τέλος της ζωής & ολιστική προσέγγιση που στοχεύει στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των ασθενών που αντιμετωπίζουν απειλητικές για τη ζωή ασθένειες καθώς και των οικογενειών τους, μέσω της πρόληψης και ανακούφισης του αισθήματος του «υποφέρειν» («suffering»).
Ο σκοπός αυτός επιτυγχάνεται με την πρώιμη αναγνώριση, τη σωστή αξιολόγηση και τη θεραπεία του πόνου και άλλων σωματικών, ψυχοκοινωνικών και πνευματικών προβλημάτων.
Η Ανακουφιστική Φροντίδα αφορά στην ουσία την κάλυψη των συμπτωμάτων μιας ανίατης ασθένειας ή την παροχή κάποιου είδους προστασίας σε όσους δεν μπορούν να βοηθηθούν από τη θεραπευτική ιατρική.

Στην BIOAXIS Homecare γνωρίζουμε τις δυσκολίες και βρίσκουμε τους κατάλληλους φροντιστές.

Τι Πρέπει να Γνωρίζετε

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (2002) ως Ανακουφιστική Φροντίδα (Palliative Care) ή αλλιώς Φροντίδα Τελικού Σταδίου, ορίζεται η ολιστική προσέγγιση που στοχεύει στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των ασθενών που αντιμετωπίζουν απειλητικές για τη ζωή ασθένειες καθώς και των οικογενειών τους, μέσω της πρόληψης και ανακούφισης του αισθήματος του «υποφέρειν» («suffering»). Ο σκοπός αυτός επιτυγχάνεται με την πρώιμη αναγνώριση, τη σωστή αξιολόγηση και τη θεραπεία του πόνου και άλλων σωματικών, ψυχοκοινωνικών και πνευματικών προβλημάτων.

Κάθε χρόνο περίπου 20 εκατομμύρια άνθρωποι χρειάζονται ανακουφιστική φροντίδα στο τέλος της ζωής τους, ενώ το 6% του πληθυσμού αυτού αφορά την παιδική ηλικία. Άνθρωποι που βιώνουν κατά το τέλος της ζωής πόνο, θλίψη, απελπισία. Πρόκειται για εκτιμήσεις χαμηλού επιπέδου και αυτό επειδή 20 περίπου επιπλέον εκατομμύρια άνθρωποι χρήζουν υποστηρικτικής και ανακουφιστικής αγωγής κατά τα έτη πριν από το θάνατό τους.

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΣΑΣ

Η BIOAXIS σας φέρνει σε επαφή με τον υπεύθυνο φροντίδας της εταιρείας με ασφάλεια και πιστοποίηση. Ο υπεύθυνος φροντίδας, θα είναι ο πιστοποιημένος άνθρωπος της BIOAXIS που ορίζεται από την πρώτη στιγμή της συνεργασίας μας και θα είναι διπλά σας σε όποια ανάγκη προκύψει από την επιλογή του φροντιστή ερωτήσεις αλλά και έκτακτες ανάγκες που ίσως προκύψουν καθ όλη τη διάρκεια της συνεργασίας μας.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Ο υπεύθυνος φροντίδας της BIOAXIS Homecare έρθετε στο χώρο σας, γνωρίζεστε, συζητήσετε και επισημάνετε μαζί ακριβώς το τι χρειάζεστε. Μέσα σε περίοδο μιας εβδομάς επιλέγει για εσάς μέσα από μια πολύ μεγάλη βάση ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΩΝ τον κατάλληλο άνθρωπο για εσάς.

ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗ

Ο υπεύθυνος φροντίδας BIOAXIS Homecare επιλέγει τρεις διαφορετικούς φροντιστές για εσάς. Σας φέρνει με ασφάλεια σε επαφή μαζί του, να δούμε αν πράγματι μπορεί να καλύψει τις ανάγκες σας. Αν για οποιονδήποτε λόγο δε σας κάνει προχωράμε στις άλλες δύο επιλογές.
Αφού ξεκινήσει η φροντίδα Νέας Γενιάς κατ’οίκον από την BIOAXIS Homecare, συμπληρωματικά σας προσφέρουμε τον Έλεγχο Φροντίδας. Ο υπεύθυνος της BIOAXIS Homecare επισκέπτεται το σπίτι σας και ελέγχει την ποιότητα φροντίδας που σας παρέχετε καθώς και αν υπάρχουν παράπονα ή προβλήματα στην καθημερινότητα σας.

Γιατί BIOAXIS Homecare;

Είμαστε εδώ για να διασφαλίσουμε ότι όλο το άγχος που σχετίζεται με την εύρεση των κατάλληλων φροντιστών στο σπίτι θα μετριαστεί επειδή ξέρουμε ότι δεν ψάχνουμε μόνο φροντιστή ή γηροκόμο άλλα έναν άνθρωπο που θα μπει στην οικογένεια σας.

Ο υπεύθυνος φροντίδας στης BIOAXIS Homecare έρχεται στο χώρο σας για να αξιολογήσετε μαζί τις ανάγκες. Στην BIOAXIS Homecare σας προσφέρουμε άμεσα λύση και είμαστε δίπλα σας κάθε μέρα.

Ξέρουμε καλά ότι δε θα βάζαμε κάποιον ξένο στο σπίτι μας το ίδιο εξασφαλίζουμε και σε εσάς.

  • Γνωρίζουμε όλους τους φροντιστές προσωπικά
  • Έχουμε συστάσεις και βιογραφικά
  • Εκπαιδεύουμε τους φροντιστές μας ανάλογα με το περιστατικό και τις ανάγκες σας
  • Σας διασφαλίζουμε ποιότητα υπηρεσιών και άμεση αντικατάσταση προσωπικού
  • Σας παρέχουμε συμπληρωματικές υπηρεσίες για να καλύψουμε ακόμα και τις πιο μικρές σας ανησυχίες

Το τηλεφωνικό κέντρο της BIOAXIS 2106107000 λειτουργεί 24 ώρες καθημερινά και είναι στη διάθεση σας να σας βοηθήσει σε οποιαδήποτε απορία ή πρόβλημα αντιμετωπίζετε όπως για παράδειγμα αν ψάχνετε γιατρό, νοσηλευτή, ασθενοφόρο ή ότι άλλη πληροφορία χρειάζεστε.

Στην BIOAXIS Homecare η αποστολή μας δε σταματά στην εύρεση φροντιστή αλλά με όλες της ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΝΕΕΣ ΓΕΝΙΑΣ και το 24ωρο τηλεφωνικό κέντρο είμαστε διπλά σας για κάθε ανάγκη που μπορεί να προκύψει.

γνωρίζουμε όλους τους φροντιστές προσωπικά

έχουμε συστάσεις και βιογραφικά

εκπαιδεύουμε τους φροντιστές μας ανάλογα με το περιστατικό και τις ανάγκες σας

σας διασφαλίζουμε ποιότητα υπηρεσιών και άμεση αντικατάσταση προσωπικού

σας παρέχουμε συμπληρωματικές υπηρεσίες για να καλύψουμε ακόμα και τις πιο μικρές σας ανησυχίες

Συχνές Απορίες για την Ανακουφιστική Φροντίδα - Φροντίδα Τελικού Σταδίου

Έχουμε συλλέξει για εσάς μερικές από τις πιο συχνές απορίες που δεχόμαστε από τους πάσχοντες και τα συγγενικά τους πρόσωπα.

Η Φροντίδα Τελικού Σταδίου συνεπάγεται ολοκληρωτική φροντίδα, όταν ο ασθενής, τα κοντινά του πρόσωπα και το υγειονομικό προσωπικό έχουν επίγνωση ότι ο ασθενής πρόκειται σύντομα να αποδημήσει.
Δεν αφορά μόνο τους ασθενείς με καρκίνο, αλλά και άλλα νοσήματα, όπως ΧΑΠ, καρδιακή ανεπάρκεια, νευρολογικά νοσήματα κ.ά.
Η σωστή παρηγορική ή ανακουφιστική ή Φροντίδα Τελικού Σταδίου στο σπίτι προϋποθέτει κάποιο συντονισμένο προγραμματισμό φροντίδας με τη συμμετοχή του ασθενή, των κοντινών του προσώπων και του προσωπικού υγείας.

O υπεύθυνος φροντίδας της Bioaxis Homecare μαζί με νοσηλευτή της Bioaxis Homecare, πραγματοποιούν τη συνάντηση γνωριμίας ε τον ασθενή & τον ιατρό του.
Αυτή η πρώτη επίσκεψη είναι καθοριστικής σημασίας για την επερχόμενη διαχείριση της κατάστασης.

Ανησυχία και άγχος / το σπουδαιότερο είναι η αίσθηση ασφάλειας και η εμπιστοσύνη στον φροντιστή και την οικογένεια.
Κατάθλιψη / Αν ο ασθενής δυσκολεύεται να αισθανθεί χαρά και θεωρεί ο ίδιος ότι πρόκειται για κατάθλιψη, χρειάζεται να γίνει πρόταση για θεραπεία με χορήγηση σερτραλίνης ή σιταλοπράμης.

Βάση της θεραπευτικής αντιμετώπισης αποτελεί πάντα η θεραπευτική ψυχολογική υποστήριξη, η συζήτηση, η επαρκής φροντίδα, η ασφάλεια, η στήριξη των κοντινών προσώπων.

Η μεγαλύτερη πηγή υποστήριξης και βοήθειας για τον ασθενή είναι η οικογένεια του. Μπορεί όμως και να είναι η μεγαλύτερη πηγή πίεσης για αυτόν λόγω έλλειψης γνώσης. Συχνά ένας συγγενής επωμίζεται τη φροντίδα του ατόμου και δέχεται αρκετή πίεση από τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας. Χρήσιμη είναι μία οικογενειακή συνάντηση ώστε να κατανοηθεί η ασθένεια από όλους και να συζητηθεί το θέμα της φροντίδας του ασθενή.

Μπορούμε να σας Προσφέρουμε

Έλεγχος Φροντίδας

Ο υπεύθυνος φροντίδας BIOAXIS Homecare κατόπιν συνεννόησης μαζί σας πραγματοποιεί τακτικούς ελέγχους στο σπίτι για να δει την ποιότητά των υπηρεσιών που προσφέρονται από τον φροντιστή καθώς και την γενική εικόνα του αγαπημένου σας και του χώρου.

Οργάνωση Φαρμακευτικής Αγωγής

Σε συνεννόηση με το θεράποντα Ιατρό σας νοσηλευτικό προσωπικό της BIOAXIS Homecare έρχεται στο χώρο σας και οργανώνει τη φαρμακευτική σας αγωγή.

Νοσηλευτικές Υπηρεσίες

Απλές αλλά και δύσκολες νοσηλευτικές υπηρεσίες γίνονται στο χώρο σας από νοσηλευτές μας με ένα μόνο τηλεφώνημα.

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Χρειάζεστε οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία ή καθοδήγηση;
Είμαστε συνεχώς δίπλα σας για να βρούμε την ιδανική λύση για τις δικές σας ανάγκες.

Συμπληρώστε τα στοιχεία επικοινωνίας σας και εμείς αναλαμβάνουμε τα υπόλοιπα!

Ενδιαφέρομαι για: