Ελέγχουμε τον Φροντιστή σας

Είναι πολύ σημαντικό να ξέρουμε ποιος μπαίνει στο σπίτι μας αλλά ακόμα πιο σημαντικό είναι να ξέρουμε τι κάνει εκεί, ειδικά αν μένουμε μακριά και αν αυτός ο άνθρωπός προσέχει κάποιον δικό μας.

Η κακοποίηση των ηλικιωμένων ατόμων μέσα στο σπίτι μπορεί να είναι ενεργητική (η οποία λαμβάνει τη μορφή των βιαιοπραγιών), ηθελημένη ή μη, και παθητική (η οποία λαμβάνει τη μορφή της παραμέλησης και αμέλειας στην ανταπόκριση των υποχρεώσεων φροντίδας τους).

Οι Μορφές κακοποίησης των ηλικιωμένων:

 • Σωματική κακοποίηση
  Χρήση βίας με σκοπό την πρόκληση απειλής, πόνου, τραύματος ενός ευάλωτου ηλικιωμένου ατόμου.
 • Συναισθηματική βία
  Λεκτικές επιθέσεις, απειλές, απόρριψη, απομόνωση ή υποτιμητική συμπεριφορά που προκαλούν ή θα μπορούσαν να προκαλέσουν ψυχικό πόνο, αγωνία ή καταπόνηση σε έναν ηλικιωμένο.
 • Σεξουαλική κακοποίηση
  Σεξουαλική επαφή που επιβάλλεται με βία, παραπλανητικά, κατόπιν απειλής ή με διαφορετικό τρόπο εξαναγκασμού σε άλλο άτομο περιλαμβανομένου και οποιουδήποτε ατόμου που δεν είναι σε θέση να δώσει τη συγκατάθεσή του.
 • Εκμετάλλευση
  Κλοπή, απάτη, κατάχρηση ή αμέλεια από υπεύθυνο άτομο και ανάρμοστη χρήση επιρροής για επίτευξη ελέγχου επί των χρημάτων ή της περιουσίας του ηλικιωμένου.
 • Αμέλεια
  Η αποτυχία ή η άρνηση ατόμου που έχει την ευθύνη της φροντίδας ευάλωτου ηλικιωμένου να του παρέχει ασφάλεια και εκπλήρωση των σωματικών και αισθηματικών του αναγκών.
 • Εγκατάλειψη
  Η εγκατάλειψη ευπαθούς, αδύναμου και ευάλωτου ηλικιωμένου από οποιονδήποτε έχει το καθήκον της φροντίδας του.
 • Ανεπάρκεια κατανόησης
  Η αδυναμία αντίληψης από κάποιον που φροντίζει ένα ηλικιωμένο άτομο ότι οι συνέπειες των δικών του ενεργειών ή της απραξίας του οδηγούν ή είναι δυνατόν να οδηγήσουν σε βλάβες ή σε διακινδύνευση του ατόμου.
 • Παραμέληση
  Η άρνηση ή η παράλειψη των φροντιστών να εκπληρώσουν τα καθήκοντα φροντίδας του ηλικιωμένου(σκόπιμη ή μη πράξη): σίτιση, στέγαση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, προσωπική υγιεινή και καθαριότητα, συντροφιά και συναισθηματική σχέση.

Στην BIOAXIS Homecare με την υπηρεσία ΕΛΕΓΧΟΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ παρέχουμε έκτακτους αιφνιδιαστικούς ελέγχους τόσο για να εποπτεύουμε τους φροντιστές όσο και για να διασφαλίζουμε πως ο οικείος σας είναι ικανοποιημένος & ασφαλής σε όλα τα επίπεδα από τις υπηρεσίες του φροντιστή του.

Συγκριμένα, ειδικός σύμβουλος φροντίδας, επισκέπτεται αιφνιδιαστικά τον οικείο σας και αρχικά προχωράει στην αποτύπωση του χώρου. Φωτογραφίζει το ψυγείο, την κουζίνα, το μπάνιο και το υπνοδωμάτιο για να διασφαλίσει πως οι χώροι που κινείται είναι καθαροί, περιποιημένοι και ασφαλείς.

Εν συνεχεία, μιλάει με τον οικείο σας χωρίς ο φροντιστής να είναι παρόν και μέσα από την κουβέντα και ειδικό ερωτηματολόγιο διαπιστώνει αν είναι χαρούμενος και ικανοποιημένος από τον φροντιστή. Αντίστοιχα, ο σύμβουλος φροντίδας μιλάει και με τον φροντιστή για να διαπιστώσει αν υπάρχει σύμπλευση στις δύο πλευρές.

Η υπηρεσία παρέχετε όχι μόνο για φροντίδα στο σπίτι από εμάς αλλά και σαν υπηρεσία αυτόνομη για δικό σας φροντιστή.

Πρόσφατα Άρθρα